MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Agricultură

Școala Agricultorului - La Bibliotecă

Școala agricultorului a fost creată în cadrul Serviciului „Țăranul − voievod al țarinei” la Biblioteca Publică „George Munteanu” din satul Bravicea. Școala are drept scop de a ajuta agricultorii din comunitate, în parteneriat cu Agenția Națională de Dezvoltare Rurală (ACSA), facilitându-le accesul la informare prin studierea bunelor practici în managementul utilizării raționale a pământurilor, subvențiilor, cunoașterii legislației din domeniu. La 4 septembrie 2016, agricultorii au discutat despre DIRECȚIILE ȘI MECANISMELE DE SUBVENȚIONARE A SECTORULUI AGROINDUSTRIAL PENTRU ANUL 2016, informația fiind prezentată de către consultantul local ACSA Vasile Boțan.

Cei prezenți au studiat bunele practici în domeniul managementului terenurilor agricole în baza exemplului Primăriei din satul Hârtop, raionul Cimișlia.

Tractoristul Victor Boțan a inițiat discuția despre calitatea semințelor comercializate și necesitatea cooperării agricultorilor pentru rezolvarea în comun a problemelor din sectorul agrar.

Tractoristul Gheorghe Tăvăluc le-a vorbit celor prezenți despre avantajele plantării nucilor și despre vizitele efectuate în satul Rediul de Sus, raionul Fălești, în scopul participării sistematice la atelierele organizate de către Nicolae Kiktenco, expert în teoria și practica plantării livezilor de nuci.

Legumicultorul Serghei Calinin, membrul al „Școlii de câmp a fermierului la cultura tomatelor în teren protejat”, din satul Meleșeni, raionul Călărași, proiect susținut financiar de Organizația Națiunilor Unite pentru Alimentație și Agricultură (FAO) în cadrul Proiectului ,,Sprijin pentru adaptarea Managementului Integrat de Protecție a Plantelor (MIPP) în Moldova.

Utilizatorii serviciului au primit și câte un număr al Ziarului comunitar „Curierul de Bravicea”, care conține o pagină rezervată agriculturii din comunitate.

Utilizatorii serviciului au stabilit și tema de discuție pentru ședința următoare: „Tehnologia cultivării grâului și orzului de toamnă”, iar biblioteca − așteaptă țăranii din comunitate la Școala agricultorului.

 

Angela Zatic, Bibliotecar-șef,

Biblioteca Publică „George Munteanu”

Categorie: Agricultură | Adăugat de: angelazatic (10.10.2016)
Vizualizări: 50 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar