MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Agricultură

Școala de câmp a fermierului la cultura tomatelor în teren protejat

Noțiunea ce include Școala de Câmp a Fermierilor (ȘCF) – reprezintă o formă de educație a adulților, care constă din grupuri de agricultorii care, împreună, învață necesarul prin observațiile proprii în teren și prin comparații pe câmpuri (loturi) demonstrative.

Grupul de fermieri specializați cuprinde cca. 20 producători agricoli care au un interes comun, formând nucleul Școlii de Câmp a fermierului (SCF) la cultura de tomate în teren protejat Meleșeni.

Vă propun Orarul Ședințelor și temele discuțiilor, unele deja petrecute, altele care urmează a fi desfășurate.

20 iunie 2016: Ședința de fondare cu discutarea Curriculei și în baza ei elaborarea Orarului sesiunilor, la fel unele activități practice la Managementul Integrat de Protecție a Plantelor (MIPP), Dirijarea
factorilor de climă în teren protejat.

11 iulie: O ședință practică la tematica Managementului Integrat de Protecție a Plantelor (MIPP) – Ziua Câmpului I, Evidența buruienilor, bolilor și dăunătorilor specifici care afectează plantele în solarii, în baza experienței proprii.

8 august: O ședință practică la tematica Managementului Integrat de Protecție a Plantelor (MIPP) – Ziua Câmpului II. Lucrări speciale aplicate la cultura tomatelor în teren protejat.

4 septembrie: O ședință practică la tematica Managementului Integrat de Protecție a Plantelor (MIPP) – Ziua Câmpului III. Evaluarea recoltei, calității și efectului economic cu și fără aplicarea MIPP.

 

Tudor Roșca, facilitatorul ȘCF

Director al muzeului din Hoginești

Categorie: Agricultură | Adăugat de: angelazatic (09.02.2016)
Vizualizări: 74 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar