MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Cultură

Ce frumoasă e viața atunci când ceea ce faci e frumos

Ce frumoasă e viața atunci când ceea ce faci e                                                                                   frumos,                                                                                                     

-spunea Dostoievski despre frumusețe.

 

Simion Rîșcovan este omul pe care Dumnezeu l-a înzestrat cu darul de a vedea frumosul prin prisma paletei de culori și a pensulei. Natura, fiind tema de bază în lucrările sale și ale copiilor pasionați de artele plastice, este prezentă în majoritatea lucrărilor. 10 copii care activează în cadrul unui cerc de pictură vin cu mare plăcere la orele practice desfășurate în cadrul unui atelier de creație amplasat în sediul Casei de Cultură. Pentru că această ocupație este una utilă și plăcută pentru copii, la începutul toamnei trecute, discipolii îndrumătorului au hotărât să doneze câte un tablou pictat de ei, instituției publice pentru a înfrumuseța holul acesteia. Deseori, acești copii, vin la bibliotecă pentru a accesa Internetul, care este o sursă de inspirație pentru tinerii artiști plastici.

Pentru cei pasionați de arta confecționării obiectelor din lemn, atelirul în care lemnul ia forma ustensilelor de bucătărie datorită strungului cu bandă rulantă, strungului pentru prelucrarea mecanică a lemnului, mașinii de burghiat și celei cu circulară radială sau mașinii de ascuțit, s-a transformat într-o adevărată colecție de obiecte, confecționate sub îndrumarea profesorului.

Participant al multor expoziții de obiecte de artizanat, Simion Rîșcovan promovează frumosul prin artă.

Categorie: Cultură | Adăugat de: angelazatic (02.28.2016)
Vizualizări: 18 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar