MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Cultură

Concursul local „La Izvoarele Înțelepciunii”

Dragostea pentru lectură este cultivată elevilor și prin concursul care se desfășoară în fiecare an la nivel local „La Izvoarele Înțelepciunii”. Elevii claselor a IV-a – a VI-a au fost anunțați despre concurs, li s-a propus studiul operei scriitorului Ion Creangă. Concursul, care s-a desfășurat în incinta Bibliotecii Publice „George Munteanu”, a fost alcătuit din 3 etape: I etapă - tema de acasă, etapa a II-a - întrebări în baza operei scriitorului, la care elevii trebuia să dea răspuns și etapa a III-a – întrebări în baza operei și biografiei scriitorului, la care elevii urmau să răspundă cu adevărat sau fals.

Juriul a desemnat cei mai buni cititori, din rândul participanților, pe care i-a propus direcției Gimnaziului „Ștefan cel Mare” pentru premiere, după cum urmează: Grosu Constanța - cl.4 – locul I, Caț Valentin - cl.4 - locul II, Alexei Valeria - cl.6 - locul II, Boțan Ion - cl.6 – locul III și Țîmbal Maria - cl.4 – mențiune.

Profesoara de limba și literatura română, Zubcu Irina, care a organizat și a moderat concursul, le-a propus elevilor pentru final vizionarea filmului „Amintiri din copilărie”. Directorul Gimnaziului a menționat buna pregătire a concurenților și i-a îndemnat să participe la edițiile următoare.

 

Victoria Godovaniuc,

Eleva clasei a IX-a, Gimnaziul „Ștefan cel Mare”

Categorie: Cultură | Adăugat de: angelazatic (05.08.2016)
Vizualizări: 40 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar