MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Cultură

Cultura satului în ascensiune

La una dintre ședințele Consiliului Local Bravicea a fost pusă în discuție activitatea centrelor de culturalizare a cetățenilor localității. Instituțiile de cultură, cum ar fi Casa de Cultură, Biblioteca Publică „George Munteanu” își desfășoară activitatea în spații renovate. Pentru „Muzeul satului” a fost propus un proiect de reconstrucție, valoarea căruia constituie 21 800 lei, contribuția APL Bravicea; instituția având importanta menire de restabilire a adevărului istoric.

Se știe, că orice început întâmpină obstacole și nu puține, dar datorită spiritului optimist și chibzuinței manageriale ale primarului Alexei Zatic și unui grup de angajați: Valeriu Bordei, Mihail Pșenițchi, Mariana Munteanu, Zinaida Cibotari, Grigore Munteanu, lucrările de renovare ale noului sediu al muzeului sunt aproape finisate, fapt pentru care le mulțumesc.

Pe viitor, cetățenii satului nostru, vizitatorii muzeului, vor avea posibilitatea de a acumula noi informații, adevăruri istorice despre satul Bravicea și oamenii lui. Respect și mulțumire pentru localnicii satului, care manifestă prezență civică la întregirea muzeului cu noi exponate: Victor Sclifos, Nicolae Vleju, Vasile Ghindă, Elisaveta Ursachi, Nina Leancă, Galina Bejan și mulți alții.

Aduc mulțumiri anticipate tuturor celor ce vor contribui la realizarea proiectelor frumoase și schimbărilor pozitive în satul nostru.

 

Ludmila Țărnă, Muzeograf,

Muzeul satului Bravicea

Categorie: Cultură | Adăugat de: angelazatic (09.02.2016)
Vizualizări: 40 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar