MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Cultură

Despre sănătate în dimensiuni universale

Stima de sine a fost tema discuției în cadrul ședinței Clubului Femeilor desfășurat la Biblioteca Publică „George Munteanu” din 22 martie 2016. Acest subiect, analizat din diverse puncte de vedere, a generat diferite opinii, inclusiv cea care ține de grija pentru sănătate.

Raffaele Morelli – psihoterapeut și scriitor italian, redactor al revistei Riza Psihosomatica, autor al numeroase cărți, a scris lucrarea „Mici lucruri ce schimbă viața”. Vă propun să medităm împreună asupra acestei cărți.

Prezența haosului, ce domină în societate, zi de zi, are un impact negativ asupra fiecăruia din noi. Acesta se răsfrânge mult asupra sănătății, ajungând ca și consecință a bolilor cu caracter depresiv. Autorul ne propune câteva sfaturi practice în scopul protejării și întăririi sănătății care depinde direct de noi.

Explorarea spațiului interior. Fiecare univers uman se aseamănă cu o grădină – cum o îngrijești, astfel rodește. Eliberează grădina ta de gânduri grele, amintiri urâte, remușcări ș.a. Lasă mai mult spațiu luminii. Proverbul „cum gândești așa ești” ne îndeamnă să alimentăm pozitiv gândirea. Anume gândul produce lumina interioară, numită și energie misterioasă, care ne dirijează viața. Această energie poate fi asimilată din gândirea pozitivă.

Antrenarea viziunii obiective. Cu regret, majoritatea dintre noi demonstrăm gândiri critice asupra celor văzute, dar nu ținem cont, de faptul, că în tot ce se facem există și ceva pozitiv. În acest context, în favoarea sănătății:

- privește ce dorești (aceasta te va ajuta să îți dezvolți atitudinea pozitivă față de cele văzute);

- analizează cele văzute din mai multe puncte de vedere (aceasta asigură dezvoltarea viziunii obiective, care întregește potențialul energetic pozitiv);

Învață arta de a descoperi partea pozitivă în tot ce vezi (aprecierea obiectivă și pozitivă stimulează dorința de creație, asigură relația de colaborare pentru și în numele necesarului, utilului și frumosului.);

Prin gânduri și viziuni obiective creați confort pentru sănătatea Dumneavoastră și a celor din jur.

 

Reflecțiile Ludmilei Țărnă, șefă a Muzeului, asupra cărții lui Raffaele Morelli „Mici lucruri ce schimbă viața

Categorie: Cultură | Adăugat de: angelazatic (05.01.2016)
Vizualizări: 29 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar