MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Cultură

Ion Vicol - istoric al creștinătății

Recent, cetățenii satului Bravicea au fost onorați cu vizita unor oameni de bună credință, cu binecuvântarea preotului mitrofor Gheorghe Cojocaru de la Biserica „Nașterea Maicii Domnului” din Chișinău și a Centrului de binefacere care activează pe lângă biserică. În cadrul unei lansări de carte, jurnalistul, editorul de reviste, autorul mai multor cărți Ion Vicol a coborât adânc în istoria creștinizării poporului român.

Romanele „Noaptea Sfântului Andrei” și „Constantin și Elena” vin să confirme acest lucru.

Romanul „Noaptea Sfântului Andrei” este o epopee, o lucrare monumentală în plan epic și artistic, care oferă cititorului informație istorică documentată despre încreștinarea popoarelor daco-romane, aducându-i la credință pe daci și romani, Sfântul Apostol Andrei le cultivă acestora un model exemplar de conduită creștină, bazată pe memorie. La sfârșitul romanului, după răstignirea Sf.Apostol vom citi: „În zare, deasupra colinei pe care fusese înălțată Crucea Prorocului și a întregii lumi, o lumină strălucitoare urcă în cer ca o nouă speranță a vieții fără de sfârșit. Sf. Andrei își încheiase misiunea, cu care fusese trimis de Domnul Iisus Hristos în lume”.

Un alt roman de mare importanță pentru creștinătate este „Constantin și Elena”. Autorul cu, lux de amănunte, prezintă reflecție asupra căilor și modului de a aduce religia creștină în albia ei de până azi. Drumul anevoios și merele sacrificii ale Împăratului Constantin și a maicii sale Elena, i-au purtat în eternitate. Prin ei și epoca lor a fost adusă lumina în cugetul creștinătății. Azi, deși, există suspinul după unitatea credinței, adevărații creștini promovează cu fidelitate dreapta credință pentru doritori.

Gestul de a dărui un strop de fericire celor suferinzi a încheiat întâlnirea de lansare a cărții.

Asociația a oferit o masă de caritate, colete cu alimente și haine la 20 de familii nevoiașe, împăcându-și conștiința că au procedat creștinește.

 

Ludmila Țărnă,

șefă a Muzeului satului

 

Categorie: Cultură | Adăugat de: angelazatic (05.08.2016)
Vizualizări: 51 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar