MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Cultură

LA SFAT CU INIMA

La 27 mai 2016, Clubul femeilor întrunit la Biblioteca Publică „Geogre Munteanu” a discutat diverse subiecte la „o ceașcă de vorbă bună”. Unul din ele a vizat „Cronica primarilor s. Bravicea”-idee sugerată de primarul actual al satului, preluată de muzeu și biblioteca publică. Femeile s-au arătat dispuse să colaboreze pentru a contribui la scrierea istoriei comunității. Cu sfaturi pentru o inimă sănătoasă a venit la Club, muzeograful Ludmila Țărnă. Maria Ursachi, fosta profesoară de fizică, cunoscătoare a remediilor naturiste a recomandat sfaturi referitoare la un somn liniștit, reducerea durerilor articulare și combaterea gândacilor de colorado. Urări de sănătate și Ani Mulți au fost oferite Veronicăi Garștea, fostă profesoară de matematică cu ocazia zilei de naștere.Cântecele Irinei Loghin și ale lui Fuego au răscolit sufletele femeilor-mame, copiii cărora sunt plecați peste hotare, iar audierea și învățarea romanței „Au înflorit toți trandafirii” a încheiat o zi petrecută împreună la bibliotecă.

 

 

LA SFAT CU INIMA

Inimă, te rog, să mă sasculți                                                                                                                                                                                      Și să nu mă întrebi de vârstă...

Frenezia, în care se trăiește viața, crează o multitudine de probleme pentru care fiecare dintre noi suportăm anumite consecințe de orice ordin, inclusiv de sănătate. Pe lângă multe organe suferinde, cum ar fi ficatul, rinichii, ș.a.dominante sunt trăirile inimii. Cardiologii ne atenționează să avem mare grijă de sănătatea inimii.

A sta la sfat cu inima este un îndemn pentru fiecare ce-și dorește sănătate. Specialiștii vin cu câteva sfaturi în scopul stimulării activității normale a inimii: Țineți sub control tensiunea arterială-este un factor care reglează funcționalitatea inimii. Nivelul tensiunii este normal la ritmul 120/80. Ascensiunea trebuie să ne pună în gardă. Alimentarea corectă ar trebui să fie de 3 ori pe zi fără a exagera, folosind cât mai multe fructe și legume. Feriți-vă de foamea falsă. Atenuați-o cu apă sau sucuri. Mișcarea asigură un mod sănătos de viață. Aceasta înseamnă, în măsura posibilităților, exerciții fizice, plimbări la aer liber. Lupta cu obezitatea vă ajută la scăderea nivelului tensiunii arteriale. Specialiștii susțin că dacă am slăbi cu 5 kg, tensiunea ar coborâ cu 10 mm Hg, ceea ce ar asigură bunăstarea inimii și a întregului organism. Sindromul „inimii distruse”-bola poate fi declanșată și de emoții prea pozitive, sindromul implică atât stimuli psihologici, dar şi fizici; evenimentele triste cât şi cele fericite, au fost recunoscute drept cauze ale declanşării atacurilor de cord. Relația de cuplu este un factor important, o atmosferă psiho-fiziologică sănătoasă asigură un stimul substanțial pentru sănătatea inimii.

Notă:Dragi cititori, aceste sfaturi au fost extrase din informațiile propuse de sursele mediatice, dar la sigur, dacă doriți, puteți consulta nult mai multă literatură de specialitate.

Sfat pentru toți! Nu întârziați să vizitați medicii pentru că decizia finală pentru sănătatea Dumneavoastră le aparține lor, fapt pentru care le mulțumim.

Informație îngrijită de Ludmila Țărnă,

muzeograf

Categorie: Cultură | Adăugat de: angelazatic (06.19.2016)
Vizualizări: 32 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar