MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Economie

TINERI ÎNTREPRINZĂTORI LOCALI

Este îmbucurător faptul că tinerii din s.Bravicea au curajul de a rămîne în satul natal și a-și deschide o afacere. Un asemenea tînăr este și Oleg Popa-un întreprinzător care activează pe bază de patent (certificat de stat nominativ, ce atestă dreptul de a desfăşura genul de activitate de întreprinzător indicat în ea în decursul unei anumite perioade de timp).

Pe lînga faptul că Oleg este tatăl a doi copii, împreună cu soția au deschis recent în centrul satului o gheretă de vînzare a fructelor și legumelor. Deși încăperea este mică, locul amplasării ei este foarte reușit, (lîngă mazinul Casa Mare ) marfa este aranjată corespunzător, conform standardelor de comercializare .

Oleg ne-a comunicat : Vînzările merg foarte bine. La dispoziția sătenilor și a oaspeților satului venim cu o gamă largă de produse agricole: roșii, castraveți, ardei, cartofi, sfeclă roșie, ridiche de toamnă, ciuperci, varză, conopidă, ceapă, verdețuri, fructe exotice etc. Locuitorii satului pot găsi aici produse agricole proaspete și la prețuri rezonabile. Fluxul de reînnoire a asortimentului este de peste o zi, de aceea doritorii pot face și o cerere specială pentru anumite produse, în funcție de necesități și cantitate.

Familia Popa comercializează, preponderent, producție adusă de la Piața Angro din Chișinău. Pe viitor însă, Oleg ne-a comunicat : Intenționez să-mi lărgesc suprafața de pămînt pe care o lucrez pînă la 6 hectare pentru a produce legume pur ecologice. Deși am participat la diferite întîlniri cu persoane responsabile de investițiile pentru agricultură, nu am găsit sprijinul nici într-un proiect care să mă ajute să beneficiez de tehnică, semințe, erbicide etc., am făcut totul prin efort propriu și cu sprijinul familiei.

Noi îi dorim succes și realizări frumoase, îndemnîndu-l să găsească sprijin financiar prin aplicarea pentru obținerea oportunităților de finanțare în agricultură în scopul dezvoltării unei afaceri prospere, vizitînd Biblioteca Publică ”George Munteanu” pentru a se informa.

Persoanele care doresc să solicite anumite produse, îl pot contacta pe Oleg la numărul de telefon 079392620

Rodica Dînga contabil,

 Gimnaziul ”Ștefan ce Mare”

rodicadînga@gmail.com

 

Categorie: Economie | Adăugat de: angelazatic (02.18.2016)
Vizualizări: 33 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar