MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Editorial

Împreună facem lucruri frumoase!

În numărul trecut al ziarului nostru, am început o campanie socială care își avea scopul de a salubriza Cimitirul din sat. Odată demarată campania și-a găsit susținători în rândurile instituțiilor din sat (APL Bravicea, Gimnaziul „Ștefan cel Mare”, Biblioteca Publică „George Munteanu”, Biserica Ortodoxă „Sf. M. Mc. Gheorghe”), dar și a locuitorilor care s-au arătat entuziasmați de idee.

Ca orice acțiune menită de a uni eforturile, campania noastră a beneficiat de o amplă promovare care a fost posibilă datorită susținerii materiale din partea Bibliotecii Publice și a Gimnaziului, implicării masive a elevilor din Gimnaziu, care au distribuit fluturași-informativi la fiecare gospodărie pentru a informa că pe date de 8 aprilie 2016, ora 11:00 în Cimitir se va desfășura marea curățenie. De asemenea au fost lipite afișe pe panourile din sat, distribuite fișe informative, precum și în cadrul predicilor pr. Rostislav îndemna creștinii să facă curățenie și a demonstra că sunt creștini adevărați, făcând și păstrând în curățenie mormintele rudelor.

Peste 100 de persoane au răspuns îndemnului nostru și au venit să facă curățenie. Cei mai activi s-au dovedit a fi, și de această dată, elevii Gimnaziului care au făcut curățenie la mormintele rudelor, dar și la cele care demult nu au primit o astfel de mângâiere.

Datorită promovării intense a campaniei și în format online, despre acțiunea noastră au aflat nu doar cei din sat, dar mai ales și cei din afara lui. Astfel, pe data de 8 aprilie, au venit creștini de bună credință din diverse raioane pentru a participa activ la eveniment.

Cu toate eforturile depuse de instituțiile implicate, dar și a persoanelor care au participat au mai rămas încă multe de făcut.

Cu această ocazie, îndemnăm locuitorii satului să îngrijească mormintele rudelor și pe cele din preajmă. Campania nu s-a încheiat, ea continuă și va fi valabilă întregul an. De cei trecuți din viață nu trebuie să ne aducem aminte doar de Paștele Blajinilor, precum nu ne aducem aminte de cei din viață doar în ziua lor de naștere.

Faceți curățenie în Cimitir și depozitați gunoiul în locurile special amenajate.

 

Irina Zubcu, reporter

Categorie: Editorial | Adăugat de: angelazatic (05.08.2016)
Vizualizări: 43 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar