MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Educaţie

CULTURA ÎNSEAMNĂ DEZVOLTAREA PERFECTĂ A OMULUI ÎN TOATE PRIVINȚELE

 

Cu tendință spre performanță este și sfera culturii a Școlii de Arte. În ultimii ani numărul de copii a școlii a fost în descreștere.Mă întreb de ce? Oare copilul de azi nu mai este cointeresat de muzică, teatru, pictură etc.? Să fie oare și o vină a progresului tehnologiilor informaționale,unde majoritatea copiilor devin dependenți de aceasta? Cred că nu.Orice copil trebuie motivat pentru a-l convinge că se merită a păși pragul Școlii de Arte, unde va acumula o experiență artistică bine ghidată de profesori calificați în domeniu.

Pentru o desfășurare amplă a procesului instructiv-eduvcativ în următorulul an, începînd cu 1 septembrie 2016 ne propunem următoarele: Asigurarea școlii cu personal didactic calificat; deschiderea unor clase noi: clasă corală, clasă de orchestră, artă teatrală, Ansamblu folcloric, Clasă a meșterilor populari.

Sistemul educațional artistic este structurat pe trei niveluri: nivelul-în învățămîntul preșcolar preconizat copiilor între vârstele 4-7 ani (grupa pregătitoare); nivelul I- învățămîntul primar clasele I – IV ; Nivelul II-învățămîntul gimnazial clasele V-IX.

 Actualmente activează următoarele clase de profil: instrumente aerofone; clasă de vioară; clasă de pian și acordeon; coregrafie, pictură.

Inmatricularea în grupa pregătitoare se va face pentru toate domenile de instruire artistică.

Probele de examinare se vor desfășura în perioadele:1-10 iunie și 25 august-10 septembrie 2016.

Fiecărui copil,pe parcursul anului de studiu îi vom oferi posibilitatea de a se manifesta la toate activitățiile artistice în cadrul instituțiilor din localitate, cît și în afara lor. Pentru o desfășurare eficientă a procesului educativ,vom colabora cu agenții educativi, comunitari: Casa de cultura, Gimnaziu, Muzeul satului, Biblioteca etc.

Marele filosof Aristotel spunea:,,Scopul artei nu este să reprezinte aparența exterioară a lucrurilor, ci semnificația lor interioară”.

Schimbarea lucrurilor în bine e în noi înșine. Numai prin muncă, perseverență și responsabilitate ,vom obține rezultate scontante.

Aliona Gancearuc,

Director al Școlii de Arte Bravicea

alionagancearuc15@gmail.com

Categorie: Educaţie | Adăugat de: angelazatic (05.08.2016)
Vizualizări: 36 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar