MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Educaţie

Obiectivul major-reducerea absenteismului școlar

 

Gimnaziul a stabilit un obiectiv major pentru anul de studii 2015-2016, care reiese din planul de dezvoltare instituţională - reducerea absenteismului școlar. Acest obiectiv se realizează prin acțiuni întreprinse în comun de către direcția Gimnaziului, APL, asistentul social, Sectorul de Poliție. Discuțiile individuale cu părinții ai căror elevi absentează nemotivat de la școală a devenit o activitate care se desfășoară frecvent pe parcursul anului. Și vreau să spun că aceste convorbiri dau și rod. Dar, timpul consumat pentru aceste  discuții ar putea fi folosit mult mai util de către director, diriginți, alți reprezentanți.

 Regulamentul privind evaluarea rezultatelor învățării, promovarea, absolvirea și transferal elevilor art.20 indică nota semestrială la disciplină nu poate fi calculată dacă elevul a absentat 50% din numărul total de ore în semestrul respectiv. Totodată în Statutul Gimnaziului  art.5.2 se indică obligațiunile elevilor, lit (a) elevii sînt obligați să frecventeze lecțiile în mod obligatoriu.

                Legea nr.140 din 14.06.2013 privind protecția specială a copiilor aflați în situație de risc și a copiilor separați de părinți în cap.I explică noțiunile de bază, printre care cele de neglijare a copilului, neglijare alimentară, neglijare vestimentară, neglijare a igienei, dar și  neglijare educațională- refuzul încadrării copilului într-o instituție școlară, neșcolarizarea copilului.

                De educația copilului, la fel și de frecventarea școlii responsabil este în primul rînd părintele, iar nerespectarea obligațiunilor duce la aplicarea sancțiunilor din partea autorităților tutelare în domeniul protecției copilului, de către organele de drept.

                Apelul este ca împreună să exludem absenteismul nemotivat de la ore pentru a realiza o educație de calitate atât de necesară satului, țării și desigur familiilor .

                                                                                                                   Elena Godovaniuc

Director al Gimnaziului ”Ștefan cel Mare

elenagodov@gmail.com

Categorie: Educaţie | Adăugat de: angelazatic (02.18.2016)
Vizualizări: 66 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar