MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Educaţie

Și iarăși se aude clopoțelul

Sîntem în luna august când toată grija lucrătorilor din învățământ este îndreptată spre noul an școlar. Și de această data elevii Gimnaziului „Ștefan cel Mare” vor intra într-un spațiu curat, amenajat și reparat (despre lucrările de reparație vă voi informa în următorul număr al ziarului), se va începe anul de studii la 1 septembrie, cu un careu festiv, desfășurat la ora 8:30, la care invit toți părinții și membrii comunității care doresc să asiste.

Elevii claselor primare vor primi gratuit toate manualele (excepție va fi pentru suportul didactic auxiliar: caiete, cărți de teste, cărți de lecturi, la care părinții vor conveni cu învățătorul la clasă), iar elevii claselor gimnaziale vor lua în chirie manualele pentru care vor achita plata pentru închiriere după cum urmează:
- clasa a V-a: 72,40 lei,
- clasa a VI-a: 48,80 lei,
- clasa a VII-a: 48,60 lei,
- clasa a VIII-a: 47,20 lei,
- clasa a IX-a: 76,90 lei.

Totodată țin să aduc la cunoștința părinților, tutorilor că prin Ordinul nr.473 din 24.05.2016 al Ministerului Educației sînt stabilite și plățile de înlocuire pentru manualele deteriorate sau pierdute
(ordinul îl puteți găsi pe pagina electronică a ME). În anul nou de studii se va pune în aplicare același Regulament de ordine internă pentru elevi care interzice folosirea telefonului mobil la școală, indică faptul că elevii trebuie să aibă o vestimentație decentă, un comportament civilizat, neagresiv, faptul că pentru bunurile deteriorate ale școlii elevii și părinții poartă răspundere și sînt obligați să restabilească sau să procure bunul deteriorat.

La 22 august 2016 s-a desfășurat Conferința pedagogică care a întrunit cadrele didactice, reprezentanții părinților, elevilor, APL, partenerilor, comunității. A fost prezentat un raport asupra activității instituției în anul de învățământ 2015–2016. În rezoluția conferinței s-au luat angajamente colective pentru anul de studiu ce urmează, concretizându-se rezultatele așteptate.

Doresc colectivului de pedagogi, elevilor, angajaților Gimnaziului și părinților să avem un an rodnic și Dumnezeu să ne ocrotească.

Felicitări părinților care își petrec copii pentru prima dată la școală la 1 septembrie.

 

Elena Godovaniuc, Director,

Gimnaziului „Ștefan cel Mare”

Categorie: Educaţie | Adăugat de: angelazatic (09.02.2016)
Vizualizări: 36 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar