MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Personalităţi ale satului

Cel ce face un bine se cade să-l uite, cel care-l primește să-și amintească de el. (DEMOSTHENES)

Sergiu Cogîlniceanu este unul din cei mai activi braviceni, care contribuie material la dezvoltarea satului Bravicea. Primele lucrări pe care a hotărât să le facă, s-au îndreptat asupra sursei importante a existenței - apa. Fântânile renovate: Fântâna din Podiș, Fântâna din Centrul satului, Fântâna de la Școală și Fântâna de la Biserică au fost reparate capital, curățate și puse la dispoziția comunității pentru a le folosi. (Probabil că a uitat Dumnealui, să le spună bravicenilor că atunci când căldarea se sparge sau se fură, ei ar trebui să o cumpere și s-o înlocuiască, că atunci când se dezlipește câte o lespede prețioasă de granit de pe fântână cei care se folosesc de ea ar trebui s-o pună la loc și că fântâna de la acea curățare mai necesită curățare periodică.)

Domnul Sergiu Cogîlniceanu a continuat cu lucrările efectuate la Biserica satului: placarea scărilor bisericii și a treptelor până la poarta bisericii cu granit, placarea cu granit a temeliei din fața bisericii, placarea pe jos cu marmură în antreul bisericii. Pentru contribuția sa la lucrările de reparație a bisericii, dl Cogîlniceanu a fost decorat cu Ordinul de gradul II, Sfinții Apostoli Petru și Pavel de către Preasfințitul PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni. În acest sens, parohul bisericii ȚÎMBAL Rostislav ne-a declarat: „Este un ctitor al bisericii noastre, care pune suflet în toate lucrurile frumoase care se realizează. Suntem recunoscători pentru contribuția și susținerea de care dă dovadă de fiecare dată.”  De asemenea d-lui a susținut financiar desfășurarea proiectului Ești prietenul meu real? lasă netul, fii alături! organizat de Asociația Tinerilor Ortodocși din Moldova.

A contribuit financiar de mai multe ori pentru deplasarea grupului de elevi în afara țării la concursul Odiseea cugetului la premierea participanților în cadrul diverselor competiții sportive, la organizarea activităților culturale: ziua satului, deschiderea sezonului sportiv, ziua copiilor etc.

Fântâna de lângă Gimnaziu (care a fost restabilită de către Sergiu Cogîlniceanu) e cartea de vizită a instituției. Oricine vine să viziteze Gimnaziul, trece pe lângă ea și admiră construcția din lemn ornamentat. Ne străduim ca anual să împrospătăm cu vopsea elementele din lemn și să supraveghem starea ei.

Contribuția consăteanului nostru este de remarcat și în sprijinul acordat Gimnaziului în legătură cu desfășurarea diverselor competiții sportive, premierea echipelor/ învingătorilor sau procurarea inventarului.

Îi mulțumim pentru implicare, pentru lucrurile frumoase pe care le face. 

În calitate de locuitori ai satului, ne exprimăm recunoștința pentru toate lucrurile frumoase făcute și dorim ca Dumnezeu să-i răsplătească binele făcut. Îi dorim multă sănătate și sperăm că exemplul Dumnealui va fi urmat, iar noi, bravicenii, să păstrăm cele făcute.

Elena Godovaniuc,

Director al Gimnaziului „Ștefan cel Mare

Categorie: Personalităţi ale satului | Adăugat de: angelazatic (05.08.2016)
Vizualizări: 62 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar