MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Sfaturi utile

Moarea de varza, licoarea cu proprietati miraculoase

Puține persoane ştiu că, atât varza murată, cât și zeama sau moarea sunt adevărate depozite de medicamente naturale care pot preveni și vindeca diferite boli. Conținutul bogat de substanțe nutritive din zeama de varză murată revitalizează organismul și-l tonifică.

Varza murată este bogată în vitamina C, mai bogata chiar decat varza crudă, vitamina antioxidantă care ajută la fortifierea sistemului imunitar al organismului.

Varza murată este singurul aliment de natură vegetală în care se găsește vitamina B12 din belșug, care încetinește procesul de îmbătrânire, protejează sistemul nervos şi împiedică pierderile de memorie, dar și minerale precum magneziu, acid folic, potasiu, fier și iod.

Varza murată dar și zeama de varză conțin vitamina U, vitamina anti-ulceroasă, care se distruge prin fierbere, de aceea varza murată și zeama se recomandă în tratarea bolilor ulceroase. Pentru că stimulează arderea grăsimilor și normalizează apetitul, varza și zeama de varză murată se recomandă crudă și în curele de slăbire.

Moarea reglează şi stabilizează tensiunea. Persoanelor hipotensive li se recomandă zilnic, un pahar de moare de varză. Câteva pahare de moare pe zi, mai multe zile la rând, ajută la normalizarea digestiei, dar și la prevenirea constipației.

Deși nu este prea plăcută la vedere și nici gustul nu e foarte atrăgător, consumată regulat, zeama de varză are efect detoxificat asupra organismului, ajutând la eliminarea toxinelor.

Ținând cont de compoziția bogată în vitamine și minerale, o cură cu zeamă de varză, acum, pe timp de iarnă, când organismul este predispus mai ales, infecțiilor respiratorii, atât de răspândite, contribuie la vitaminizarea organismului şi la întărirea sistemului imunitar.

Ca să faci zeama de varză mai plăcută, măcar ca aspect, când o pui la murat, adaugă-i și o varză roșie sau doua, trei bucățele de sfeclă roșie.

Iată câteva boli care se tratează cu ajutorul moarei:

Hemoroizi. Se beau câte 100 ml de moare încălzită, de 3 ori pe zi, înainte de masă. Atunci când hemoroizii se asociază cu hemoragie, se bea câte un pahar de 2-3 ori pe zi și se mănâncă zilnic salată de varză proaspată sau murată.

Avitaminoza și astenie. Se amestecă câte un pahar de moare și suc de roșii, se adaugă 150 ml de apă plată, o lingură de miere de albine și o lingură de suc de lămâie. Se bea câte un pahar de 1-2 ori pe zi, între mese, până la îmbunătățirea situației.

Ragușeala, dureri uscate în piept.Se amestecă părți egale de moare și apă plată. Se bea lichidul cald, de 2-3 ori pe zi.

Diabet. De 3-4 ori pe zi, cu 30 minute înainte de masă, se bea câte 1/3 pahar de moare, diluată cu apă, în proporție de 1:1, timp de 21 de zile. După 7 zile de pauză, cura se repetă, până la îmbunătățirea situației.

Constipație.  Se dizolvă 2 lingurițe de sare grunjoasă în 250 ml de moare și se bea dimineața pe nemâncate. După necesitate, se repetă procedeul și a doua zi, tot dimineața.

Diaree. Se recomandă consumarea amestecului din părți egale de suc de roșii proaspăt stors și moare de varză.

Afecțiuni hepatice. Se bea amestecul din rețeta precedentă, câte 100 ml, de trei ori pe zi, între mese, timp de 6-8 luni.

Gastrită. Se bea zilnic moare încalzită, înainte de mesele principale. Prima dată se beau 100 ml, apoi doza crește treptat, până la 2 pahare pe zi.

Hernie ombilicală. Strămoșii noștri vindecau hernia cu moare de varză. O bucațică de tifon împăturit se imbibă cu moare, se pune pe locul cu problema, deasupra se așează o felie de cartof crud, se apasă putin și se pansează. Compresele se țin câte 3 ore zilnic, iar tratamentul durează 1,5-3 luni.

http://www.ganduridinierusalim.com/beti-zeama-de-varza

 

Categorie: Sfaturi utile | Adăugat de: angelazatic (02.19.2016)
Vizualizări: 29 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar