MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Sfaturi utile

SĂRBĂTORI PASCALE ÎN SIGURANȚĂ

 

Accesul persoanelor în incinta lacașului de  cult  se  va  face  ı̂n  limita  capacității construcției. În  timpul slujbelor religioase mențineţi ușile de acces/evacuare în poziție deschisă,  aprinderea  și  așezarea  lumânărilor  se va face numai în locuri special amenajate în acest sens.

U t i l i z a re a  l u m â n ă r i l o r  a p r i n s e  ı̂ n lăcaşul de cult se va face cu atenție, la distanță de siguranță de persoanele din jur, evitând contactul cu hainele sau părul acestora;

Parcarea autoturismelor se face astfel încât să nu se blocheze hidranții de incendiu sau accesul autospecialelor serviciilor de urgență.

Transportul la domiciliu al lumânărilor aprinse ”lumina sfîntă”, se va realiza numai cu ajutorul  unor  protecții  speciale  din materiale incombustibile.

 

Amplasarea lumânărilor și a candelelor în încăperi, se va face cu ajutorul suporturilor ce nu se pot aprinde și la distanţă  de perdele, draperii, ornamente sau alte materiale combustibile.

 

În cazul  izbucnirii unui  incendiu:

 

  • Ne vom păstra calmul pentru evitarea accidentelor și a  panicii ;
  • Evacuați-vă cu calm și în ordine din clădire. Ajutați copii și persoanele în vârstă ce necesită sprijin;
  • A n u n ț a ț i   i m e d i a t evenimentul la numărul unic pentru  apeluri  de  urgență 901 ;
  • P e n t r u   s t i n g e r e a incendiului, în faza inițială, utilizați mijloacele de primă i n t e r v e n ț i e  d i n                        d o t a r e a lăcașului de cult - stingătoare de incendiu.

 

Moraru Eugenia

 

Inspector al SAÎI a SSE Călărași 

Categorie: Sfaturi utile | Adăugat de: angelazatic (05.08.2016)
Vizualizări: 56 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar