MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Social

ARATĂ CĂ EŞTI OM

Într-o lume dezumanizată şi dezbrăcată de sensul ei firesc, omul contemporan încearcă din răsputeri să îşi păstreze umanitatea. Omul a început să se simtă singur în mijlocul mulţimii, să facă lucruri care nu-i plac, care ştie că nu-i vor folosi lui şi celor din jur şi chiar încearcă să trăiască într-o lume imaginară construită cu ajutorul  spaţiului virtual. Omul contemporan s-a robotizat, face lucrurile mecanic şi conştient, renunţă la valorile general-umane, dar şi la cele naţionale pentru că numai sunt la modă, dar şi pentru că bunul simţ este un impediment în afirmarea ca personalitate în societate, cu alte cuvinte omul zilelor noastre călcă pe cadavre…, părinţii îşi transformă copiii în mici monştri care le cumpără dragostea şi cuminţenia cu bani, cadouri, calculatoare şi telefoane mobile, îi învaţă că trebuie să fie neruşinaţi (ei spun îndrăzneţi), şă-şi aleagă o profesie plătită şi la modă şi nu în ultimul rând şă-şi trăiască viaţa la maxim…doar că (vorba marelui poet) Toate-s vechi şi nouă toate, ne pomenim cu aceşti părinţi Atotştiutori în ipostaza de bătrâni a căror dragoste copii lor vor să o cumpere cu un borcan de zeamă (o data la două săptămâni), care nu vin la părinţi cu anii, dar le aduc un televizor (ca să le ţină de urât), care sunt într-atât de neruşinaţi că răspund cu un ce vrei? nu vezi că am de lucru? O să vin la tine cînd voi putea, care pentru postul pe care îl deţin, plătit şi la modă, renunţă la tot, iar bătrânii lor părinţi sunt…doar nişte bătrâni.Tot ceea ce le-au oferit părinţii în copilărie, copiii mari le vor oferi părinţilor la bătrâneţe. Concluzia care se impune este că avem ceea ce merităm, dacă am seamănat vânt la tinereţe, cu siguraţă vom culege furtună la bătrâneţe. Suntem în Criză…nu, nu financiară ci de MORALITATE.

Ne place să fim nesimţiţi pentru a ne atinge scopul, dar nu ne place când se poartă cineva cu nesimţire faţă de noi, avem fragilitatea unui vas de criastal.

Cu toate acestea, suntem creştini şi avem o mare poruncă pe care trebuie să o îndeplinim: Să ne iubim aproapele, indiferent cât ne greşeşte acesta. De aceea, echipa ziarului nostru va iniţia mai multe campanii sociale care vor avea scopul de a sensibiliza locuitorii satului, dar şi pentru a-i uni cînd cineva are nevoie de ajutor.

Prima dintre aceste campanii este numită ,,FĂ O MAMĂ FERICITĂ”. Campania se desfăşoară cu binecuvîntarea Presfințitului PETRU, Episcop de Ungheni și Nisporeni, pentru ocrotirea familiei și a copiilor, ,,Pentru apărarea și promovarea Fecioriei, a Vieții și Familiei Tradiționale”.

Campania presupune colectare de hăinuțe pentru copii, de la mamele a căror copii au crescut și le-au rămas haine în stare bună, decente, ca apoi aceste haine să fie donate altor familii cu copii.   BUCURĂ UN COPIL CU O HĂINUȚĂ !

În această ordine de idei, în Postul Mare, la initiativa pr. Rostislav Ţîmbal, va fi deschisă, pe lîngă Biserica Ortodoxă din localitate, o cantina socială, unde oamenilor nevoiaşi li se va oferi o masă caldă în fiecare zi de duminică, după Sfânta Liturghie.

Ambele campanii sunt bazate pe voluntariat, de aceea îndemnăm oamenii de bună credinţă să susţină aceste iniţiative. Fiecare dintre noi în clipa următoare poate fi bolnav sau poate avea nevoie de ajutor, mai bine să ajuţi decât să fii ajutat!!!

Irina Zubcu,                                                                                                                                                                 Profesoară, Gimnaziul „Ştefan cel Mare”

irinazubcu1989@gmail.com

Categorie: Social | Adăugat de: angelazatic (02.18.2016)
Vizualizări: 46 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar