MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Social

Clubul femeilor la Biblioteca Publică „George Munteanu”

Ideea constituirii unui club al femeilor aparține Bibliotecii Publice ”George Munteanu”.

Faptul că femeile (20 la număr cu vârsta cuprinsă între 40 și 75 ani) au răspuns invitației de a veni la bibliotecă pentru a petrece timpul util și plăcut, se datorează în primul rând modernizării bibliotecii, graţie Programului Novateca. Spațiul, benefic pentru atmosfera în care poți comunica aievea și on-line sunt lucruri esențiale pentru utilizatori. Femeile se simt aici descătușate, copleșite de amintirile tinereții, importante-prin faptul că li se acordă atenție, utile- pentru că opinia lor contează, iar iniţiativele le sunt apreciate.

                Fiind întrebate dacă vocea lor se dorește a fi auzită în comunitate, nu doar că au răspuns afirmativ, dar și-au exprimat dorința de a veni cu soluții pentru rezolvarea unor probleme, cum ar fi, spre exemplu, salubrizarea comunității, inițierea unui ansamblu de femei, instruire în utilizarea Internetului, montarea unei piese de teatru, inițierea atelierelor de broderie și croșetare, marcarea evenimentelor familiale etc.

                Discutînd despre temele care urmează a fi abordate, biblioteca, beneficiind de echipamentul necesar pentru prezentări, vizionări de filme și concerte, ateliere de creație, a propus următoarele subiecte pentru discuții: Un mod sănătos de viaţă prin gîndire pozitivă; Remedii naturiste pentru o viaţă activă; Internetul-prietenul celor vîrstnici; Sfaturi utile pentru grădina de flori; ş.a.

                Rețelele de socializare sunt un mijloc de motivare a femeilor pentru a studia tehnologiile informaționale. Gratuitatea serviciilor oferite de bibliotecă le oferă posibilitatea de a-și revedea copiii și rudele de peste hotare, a comunica cu ei prin skype, facebook, odnoklassniki, poșta electronică, a posta poze (realizate cu aparatul de fotografiat performant, oferit bibliotecii de Novateca în cadrul SNB „Este ziarul tău! Informează-te şi implică-te”) de la evenimentele și activitățile organizate în bibliotecă cu implicarea femeilor.

                Femeile, dispuse să se întîlnească lunar, fac parte din diverse categorii sociale (casnice, profesoare, muncitoare). În cazul în care în perioada dintre întrunirile clubului biblioteca organizează și alte activități cu adulții (cum ar fi spre ex. ”Ora frumuseții cu Compania Oriflame”) desfășurată recent, membrele Clubului sunt invitate.

                La baza activității Clubului de femei se află relațiile de parteneriat, inclusiv cu instituții și organizații cum ar fi APL Bravicea, Gimnaziul, Muzeul. Contribuția fiecăruia este benevolă. Femeile, de regulă, vin cu dulciuri, împovărate de boli; dar pleacă cu optimism, gândire pozitivă și speranță în ziua de mâine.

                                    Angela Zatic,                                                                                                                                                                         Bibliotecar-șef, Biblioteca Publică ”George Munteanu”                                                                    

angelazatic@gmail.com

Categorie: Social | Adăugat de: angelazatic (02.28.2016)
Vizualizări: 29 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar