MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Social

Întâlnirea absolvenților - 2016

An de an, în incinta Gimnaziului „ Ștefan cel Mare” din localitate, se desfășoară tradiționala sărbătoare „Întâlnirea Absolvenților”. Deși, inițial această festivitate avea loc în prima sâmbătă a lunii februarie, așa cum se obișnuiește și în celelalte  instituții din republică, deja de câțiva ani, serbarea dedicată acestei zile se desfășoară în luna mai. Întâlnirea Absolvenților este cunoscută ca fiind ziua în care absolvenții instituțiilor de învățământ își dau întâlnire cu foștii colegi și profesori, pentru a-și aminti de anii de școală și a vorbi despre realizările de peste ani.

În acest an, la data de 14 mai, Gimnaziul și-a îmbrăcat haina de sărbătoare și a deschis larg ușile pentru invitații speciali ai serii care au fost promoțiile anilor 1966, 1976, 1986, 1996 și 2016, absolvenții cărora au părăsit pragul școlii cu 50, 40, 30, 20 și respectiv 10 ani în urmă. Foștii absolvenți au fost întâmpinați de către actualii absolvenți ai claselor gimnaziale cu aplauze și au fost îndemnați să guste din pâinea, sarea și vinul pregătiți pentru ei. Elevii claselor absolvente 2016 au organizat o serată cu numere artistice aduse în dar invitaților speciali cât și celorlalți oaspeți prezenți.

Foștii absolvenți și-au revăzut profesorii și colegii și au depănat amintiri ore în șir. După partea festivă a serii, ei au revenit în clasele și băncile care acum nu mai sunt ale lor, dar care cândva le erau părtașe la bine și rău, la studii și la năzbâtii, la lucrări de control și examene, cu copiuțe prin mîneci sau cărți pe genunchi. „Într-adevăr anii petrecuți pe băncile școlii, alături de colegi pe care, îi consideram uneori mai buni alteori mai răi, sunt cei mai frumoși ani  sunt de părere câțiva  absolvenți prezenți.

Ziua Întîlnirii Absolvenților oferă posibilitatea nu doar de a revedea foștii colegi de clasă și de bancă, dar și mult iubiții profesori care au lăsat un strop din sufletul lor fiecărui absolvent ca amintire. O deosebită plăcere le-a generat  profesorilor  întâlnirea cu discipolii ajunși peste ani oameni de succes. Absolvenții au mulțumit profesorilor pentru grija părintească ce le-au purtat-o de-a lungul anilor de școală, precum și pentru instruirea și educația de care au avut parte.

Deși, plină de nostalgie, Întâlnirea Absolvenților rămâne o sărbătoare de suflet, o depănare a amintirilor. Această sărbătoare datează încă din perioada sovietică, dar a rămas o frumoasă tradiție continuată an de an în instituțiile școlare care-și deschid larg ușile pentru cei care vor să redevină chiar și pentru câteva clipe, elevi din nou.

 

Irina Batcu,

profesoară de limba engleză

 

Categorie: Social | Adăugat de: angelazatic (06.19.2016)
Vizualizări: 34 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar