MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Social

START PENTRU NOI SCHIMBĂRI SOCIALE

”Stau câte odată și-mi aduc aminte...  (Ion Creangă)

...de aspectul și frumoasa panoramă a satului Bravicea cu oameni vrednici și gospodari, harnici, modești, înțelepți și plini de voie bună, prietenoși și săritori la nevoie. Se mai deosebea satul prin oameni și cultura lor, prin atitudinea față de tot ce poate fi util generației în creștere. Era un sat model.

                Acestea fiind spuse, țin de perioada trecutului...

                Îmi expun opinia cu mult regret: azi aspectul satului lasă mult de dorit, atât în plan vizual și, mai ales în conceptul moral. Timpurile și oamenii impun alte schimbări și modificări pentru a crea confort și comoditate pentru fiecare cetățean sau oaspete al satului.

Oare este de onoarea bravicenilor să-și piardă așa valori ca obiceiul, tradiția, ambiția, cultura, mândria și simțul responsabilității pentru baștină? Rămâne ca fiecare dintre cititori să-și răspundă la această întrebare.

Cunoscând în profunzime experiența țărilor civilizate: Italia, Franța, Grecia, am ajuns la concluzia că o comunitate poate schimba lucrurile doar demonstrând implicare în schimbările care urmează să aibă loc. Este de datoria fiecăruia să contribuie, direct, la realizarea noilor primeniri.

Recent, la Biblioteca Publică ”George Munteanu” a avut loc ședința ordinară a Clubului Femeilor, la care au fost puse în discuție unele probleme vulnerabile ale satului Bravicea.

Profitând de prezența primarului Alexei Zatic, în baza mai multor propuneri ale membrilor Clubului, a fost formulat un proiect de acțiuni colective pentru a schimba lucrurile spre bine. Propunem publicului cititor conținutul Proiectului.

Regulamentul de activitate a Primarului de sector

  1. Fiecare sector, pentru colaborare cu Primăria, va trebui să aleagă Primarul de sector.
  2. Primarul de sector este persoana aleasă de locatarii sectorului în scopul precizării, ajutorării și soluționării problemelor stringente.
  3. Alegerea Primarului de sector se va face la Adunarea Generală a sectorului în prezența Consiliului local.
  4. Persoana desemnată ca Primar de sector va fi confirmată prin legitimație emisă de Primăria Bravicea pentru o perioadă de la 3 la 6 luni. La dorința locatarilor sectorului, primarul de sector poate fi reales pentru termenul următor.
  5. Consiliul local, Primarul de sector, locuitorii sectorului își vor asuma unele obligațiuni în scopul soluționării și îmbunătățirii situației în teren.
  6. În cazul realizării unor proiecte finanțate de stat ori sumelor de bani colectate de la populație, Primarul de sector este obligat să informeze comunitatea despre modul de gestionale a finanțelor.
  7. Situațiile de conflict vor fi soluționate în mod diplomatic, amical în prezența Consiliului local, la necesitate a Primarului satului cu certitudinea soluționării legale a situației conflictuale.
  8. Pentru asigurarea activității eficiente și coordonate, Primăria Bravicea va propune un extras de program al activității sectorului după care, conform graficului vor fi efectuate verificări ale situației în teren.

Acesta este proiectul care îl putem întregi sau modifica cu propunerile Dumneavoastră ce le veți prezenta Primarului satului.

Apel către locuitorii satului Bravicea: Citind Proiectul, rugăm să demonstrați prezență civică nu numai prin vorbă, ci și prin acțiune. Interveniți nu numai cu cerințe, ci și cu propuneri și dacă e posibil, chiar cu soluții pentru problemele propuse.

                Numai prin implicare și colaborare, efort și dorință vom reuși să schimbăm lucrurile spre bine.

Ludmila Țărnă,                                                                                                                                                                     membră a Clubului femeilor

Categorie: Social | Adăugat de: angelazatic (02.28.2016)
Vizualizări: 31 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar