MENU
Acasă » Articole » Articolele ziarului » Sport

DE DOUĂZECI DE ANI ÎMPREUNĂ

 

La data de 9 Mai 2016, după participarea la mitingul organizat la Monumentul Eroilor, la Gimnaziu s-a desfășurat tradiționalul Campionat al Gimnaziului la Turism, organizat la această dată,  al cinsprezecelea an consecutiv. Anul acesta, Clubul de Turism a marcat și 20 de ani de activitate. Înainte de începerea competiţiei, în fața Gimnaziului , a fost organizat un careu festiv la care au participat: reprezentanul Direcției Învățământ, metodistul Constantin Chicu, Primarul Alexei Zatic, preotul Rostislav Țîmbal, reprezentantul magazinului de echipament sportiv Xtyle, profesori, părinți, elevi.

Cei prezenți au vorbit despre importanța sportului în dezvoltarea fizică și intelectuală a copilului, despre faptul că un cerc/club sportiv care activează de 20 de ani și marchează succese permanente trebuie promovat și susținut. Directorul Gimnaziului i-a înmânat profesorului-antrenor, Godovaniuc Viorel, o diplomă pentru activitate rodnică pe parcursul celor 20 de ani (fapt pentru care dlui Godovaniuc Viorel,în anul 2015, i s-a conferit titlul de lucrător emerit în domeniul culturii fizice și sportului al  R. Moldova) şi  a menționat entuziasmul profesorului, faptul că în acești 20 de ani de activitate au avut posibilitate să participe multe grupe de elevi, au avut ocazia să viziteze locurile pitorești ale republicii, să meargă peste hotarele țării : Ucraina, Bulgaria, Grecia. Totodată a accentuat că un lucru foarte important pe care-l face, antrenorul împreună cu echipa, este promovarea imaginii instituției.

Reprezentanta Xtyle, Burlea Ludmila, care este și absolventă a școlii din Bravicea și unul din membrii echipei de turism, a înmânat din partea magazinului un cadou prețios pentru antrenamente și competiții.

Careul a fost urmat de binecuvântarea preotului Rostislav Țîmbal, tragerea la sorț a căpitanilor, după care s-a dat start competiției.

Participanţii, cu pasiune şi curaj, au trecut prin urmatoarele etape: urcarea pe pantă, traversarea, coborârea, capcana, pendulul, funia suspendată și bârna  mobilă. Toți participanții au dat dovadă de o pregătire fizică excelentă, însoțită de calități motricie bine dezvoltate ca: forța , rezistența , îndemânarea și suplețea, și nu în ultimul rând spiritul de echipă. Invingatorii, la finile competiției, au fost menționați cu medalii, diplome şi cupa, toate acestea fiind sponsorizate de dl Cogilniceanu Sergiu.

 

Victoria Godovaniuc,

elevă, clasa a IX-a

vikyygod@gmail.com

Categorie: Sport | Adăugat de: angelazatic (06.19.2016)
Vizualizări: 54 | Rating: 0.0/0
Total comentarii : 0
avatar